Hypnose – een natuurlijke staat die wij mensen dagelijks meemaken. Gemiddeld zijn wij mensen ongeveer 20 keer per dag in hypnose. Hypnose ken je dus al. Maar hoe ziet dat nu verder uit, wat kun je met hypnotherapie bereiken? Daar gaat dit stuk over.

Jouw onderbewustzijn heeft de touwtjes stevig in handen.

Het heeft het goed met je voor en doet er alles aan om je te beschermen. Daarvoor heeft het van kleins af aan veel informatie opgeslagen. Waarheden maar ook onwaarheden, die bewaard worden als een vaststaand feit. Bij een conflict tussen het onderbewustzijn en het bewustzijn, trekt het bewustzijn altijd aan het kortste eind. Zo sterk is je beschermend mechanisme namelijk. Vaak tegen beter weten in.

Patronen doorbreken met hypnose

Met hypnose kan ik jouw gedrag veranderen. Ik leg contact met jouw sterke onderbewustzijn en herschrijf als het ware het oude – en dus aangeleerde – programma. Hypnose is een normaal en natuurlijk fenomeen, waarbij de onbewuste geest instructies krijgt. Het is niet zo dat hypnose iets wegneemt. Angst is bijvoorbeeld een belangrijke emotie om te overleven. Daar kun je niet zonder. Het wordt echter een probleem, wanneer je door angst niet meer naar buiten durft. Hypnose is dan net als IEMT een krachtige tool om zo’n probleem te verhelpen.

Overigens heb je zonder het te weten geregeld ervaring met hypnose. Ken je dat: dat je thuis de oprit oprijdt en je je dan realiseert dat je de laatste afslagen niet bewust hebt meegekregen? Dan ben je in een lichte vorm van hypnose. Vergelijk het met dagdromen.

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

Hypnose kan jou helpen bij de volgende klachten:

  • angsten en fobieën zoals faalangst, emetofobie, examenvrees, pleinvrees en andere sociale angsten;
  •  eetstoornissen;
  •  stoppen met roken;
  • stoppen met alcohol.

Wat kun je verwachten?

Onze eerste afspraak is een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek waarin we naar jouw situatie kijken en alvast kunnen inventariseren hoe ik jou de sleutel voor jouw oplossing het beste kan aanreiken. Je eerste hypnose sessie bestaat – afhankelijk van de klacht waarmee je komt – uit een intakegesprek met vaak al meteen aansluitend direct een hypnose- of IEMT-behandeling. Het intakegesprek inclusief uitleg duurt afhankelijk van het probleem vijf minuten (bijvoorbeeld bij angsten) tot twee uur (bijvoorbeeld bij eetstoornissen). Een hypnose-sessie duurt meestal rond de 45 minuten tot één uur. Reken bij een IEMT-sessie op 60 tot 90 minuten.

Bij IEMT zitten we tegenover elkaar en beweeg ik met mijn handen in een bepaald patroon. Tijdens de hypnose zitten we in een comfortabele stoel.

Waar je in ieder geval niet bang voor hoeft te zijn, is de hypnose die je kent van televisie of theater. Waar mensen in een slaaptoestand op commando de meeste eigenaardige opdrachten moeten doen. Dat is leuk voor televisie, maar heeft weinig met mijn werk te maken.

Interesse?

Neem contact op of boek je afspraak hier.