Met behulp van Integral Eye Movement Therapy (IEMT) koppel ik een negatieve emotie van een herinnering los en ben je vrij van negatieve gevoelens. Het is niet zozeer dat je iets vergeet, maar de negatieve emotionele lading is van de herinnering af en je kunt verder met je leven.

Hoe werkt IEMT?

Je volgt met je ogen de bewegingen van mijn vingers terwijl je je hoofd stilhoudt. Misschien herken je het wel van EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dat klopt, ook hierbij bewegen de ogen. Bij EMDR gaan de oogbewegingen van links naar rechts op een horizontale lijn. Bij IEMT gaat het om veel complexere oogbewegingen. We gaan niet op zoek naar het probleem, maar werken met de eerste keer dat de emotie in het brein werd opgeslagen. Het voordeel van IEMT is dat je mij dus niet hoeft te vertellen wat er is gebeurd.

Met welke klachten kun je zoal bij mij terecht?

IEMT kan de oplossing zijn voor klachten als:

  • angsten en fobieën zoals faalangst, emetofobie, examenvrees, pleinvrees en andere sociale angsten;
  • depressie, suïcidale gedachten en minderwaardigheidscomplex;
  • PTSS;
  • dwangmatig gedrag;
  • verlies- of rouwverwerking;
  • misbruik en mishandeling;
  • stress, burn-out en de preventie ervan.

Daarnaast werkt IEMT heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling en kan het een egoboost of identiteitsupdate geven.

Boost voor je ego

Ik ben in staat om jouw ego een flinke boost te geven. Je voelt je vrij van een minderwaardigheidsgevoel of lage eigenwaarde. Je krijgt een ander zelfbeeld en voelt je daarna weer helemaal top.

Identiteitsupdate

Bij een identiteitsupdate kun je iemand weer in een ander daglicht zien. Een voorbeeld: iedereen kent wel iemand wiens partner een keer is vreemdgegaan. Ook al doet die partner zijn uiterste best om het goed te maken en het vertrouwen te herstellen, zijn of haar partner blijft hem of haar zien als de persoon die hem/haar heeft bedrogen. Dat is niet vreemd: ons menselijk brein blijft door een emotioneel heftige gebeurtenis soms in een bepaald patroon hangen. Ook wanneer je allang weet dat het weer okay is. IEMT helpt hierbij op een hele krachtige en snelle manier.

Voordeel van IEMT: je hoeft je trauma niet nog een keer te beleven

Veel mensen ervaren het als een last om telkens weer te moeten vertellen waarvoor ze hulp zoeken. Zeker wanneer de juiste behandelwijze maar niet wordt gevonden. Het fijne van IEMT is dat je vooraf niet hoeft te vertellen wat er aan de hand is.

Heb je een oogziekte, hersenletsel of een hersenziekte? Of heb je ooit een psychose of andere psychiatrische ziekte gehad?

Neem dan contact op om de opties te bespreken.

Wat kun je verwachten?

Je eerste sessie bestaat uit een intakegesprek met aansluitend direct een hypnose- of IEMT-behandeling. Het intakegesprek inclusief uitleg duurt afhankelijk van het probleem vijf minuten (bijvoorbeeld bij angsten) tot tweeënhalf uur (bijvoorbeeld bij eetstoornissen). Een hypnose-sessie duurt meestal rond de 45 minuten tot één uur. Reken bij een IEMT-sessie op 60 tot 90 minuten. Bij IEMT zitten we tegenover elkaar en beweeg ik met mijn handen in een bepaald patroon. Tijdens de hypnose zitten we in een comfortabele stoel.

Interesse?

Neem contact op of boek je afspraak hier.